Genrep!


2012-05-30

Det pirrar lite i kroppen. Och det är jag nog inte ensam om att känna. Lasse med band meddelar på hemsidan att de ska göra ett genrep. Som en uppvärmning eller "smakprov" inför premiären.

Fredag 1 juni är datumet, 20.00 är klockslaget, Debaser Medis i Stockholm är platsen och 50 kronor är kostnaden. Biljetterna släpps imorgon. Nån mer som vill dit?!


En hälsning från vinnaren


2012-05-30

Fick en hälsning från David igår. David som vann Musiktävlingen för några månader sen.

Hej igen!

Tror det var i mars jag lovade att skicka en bild på tavlan. Här kommer den.
Den hänger i min musikhörna. Passar perfekt där. Beklagar att jag själv är med och posar.
Lägg upp den om du vill!
Oavsett, ha det fint!

/David


Ser ut som både David och Lasse trivs fint där i musikhörnan!



För er som inte hade lyckan på er sida denna gång kan bloggen hälsa att det kommer en ny tävling inom kort.

Berättande som berör


2012-05-29

Småskrattar för mig själv åt Expressen. Undrar hur man tänker. "Hm, vi borde göra något om Winnerbäck, det är ju snart turnépremiär. Just fan, han vill ju inte veta av oss! Nåja, vi sätter en praktikant på att leta fram nåt."

En vecka senare så är det enda dom hittat nån gammal intervju, lite siffror hos Bolagsverket, uppgifter i folkbokföringen och hos Bilregistret. "Fan, det finns inte mycket men vi slänger väl ihop nåt ändå."

Resultatet blir detta. Ni kan ju bedöma själva om Expressen har lyckats leva upp till sin slogan: Berättande som berör...

LW-koppling till Eurovision


2012-05-28

Jag har flera goda "LW-vänner" med huvudet på skaft som har uppmärksammat att det finns en tydlig Winnerbäck-koppling till Loreens vinst i ESC.
Nämligen så var Monica Starck en av tre tjejer i kören som backade upp Loreen på scenen. Monica är helt ny i Eurovisionsammanhang men vi känner igen henne från Lasses turné -08 då hon hoppade in istället för Anna Stadling, som då var på egen turné. Monica hörs även på Strimmor, en fantastisk låt som släpptes på våren inför samma turné.

Detta är nog (som tur är!) det närmsta Lasse kommer såna här spektakel..

Fredagscover vecka 21


2012-05-25

Okej, det är ganska utflippat när Loke och Nova gör sin version av Ingen soldat men jag vill också att mina framtida barn ska stå på köksbordet och skråla Winnerbäck-låtar.


Kärlek


2012-05-23

Jag hittade en fin Kärleksförklaring som publicerats i Östgöta Corren för några år sedan. Dock är kärleken till Lasse minst lika aktuell idag. Spana in här.

Snart smäller det.

Ett. Två. Tre. Nu kööör vi!

Siesta!


2012-05-23

Nu börjar det närma sig! Tyvärr har Livet kommit emellan mig och Lasse. Eller iallafall mellan mig och Siesta. Vilket har gjort att jag inte kan befinna mig där när startskottet går för Den Underbara Turnésommaren. Det grämer mig något otroligt, särskilt nu när det inte är alls långt kvar.
Det ska jag dock gottgöra senare i sommar genom att se LW så mycket det bara går.

Vore kul att få lite respons från er som ska till Siesta. Därför bjuder jag in till möjligheten för gästbloggande och direktrapportering från festivalen. Maila [email protected] om du är intresserad!

Fredagscover vecka 20


2012-05-18

Tror vi alla kan skriva under på att LW är Ett sällsynt exemplar. Troligen även Stefan Larsson som framför just den låten på detta sätt:

 


Fredagscover vecka 19


2012-05-11

Detta är ju bara helt underbart fantastiskt! Komikerduon Filip & Fredrik gör cover på Om du lämnade mig nu. Visst med glimten i ögat, men ändå en fin hyllning!


Fredagscover vecka 18


2012-05-04

Sommaren med stort S närmar sig med stormsteg. Nyheten om nya bandet har släppts på winnerback.se och nu börjar det kännas att det är nåt stort på gång! Det spekuleras kring vilka låtar som kommer att spelas. Veckans Fredagscover, Balladen om konsekvenser är dock en låt som jag inte tror att vi kommer få höra under sommaren. Vad tror ni?