Lasses tjejer


2011-09-30

Jag hade tänkt ta reda på lite info om Lasses nya tjejer. Ja musiker alltså...
Cecilia Linné (cello) och Annika Granlund Jonsson (slagverk, blås).
Som jag tidigare nämnt är de nya bekantskaper för mig. Däremot är de inte nya i musikerkretsar. Det här är lite info som jag hittat genom vanligt hederligt googlande, så ta det med en nypa salt.

Annika - 36 år, från Skellefteå och har gått på Musikhögskolan i Piteå. Hon bor och är verksam i Stockholm där hon jobbar som musiklärare på musikgymnasiet Rytmus. Annika har även varit vokalist i husbandet i Tv4:s Let's dance. 1995 vann Annika sångtävlingen SMASK. Uppträdde tillsammans med Peter Jöback på QX-galan 2008 med låten Han är med mig nu.

Cecilia - 29 år, bor även hon i Stockholm men ursprungligen från Kristinehamn. Har studerat på Kungliga Musikhögskolan. Cecilia spelade i Maia Hirasawas band under hennes sommarturné -07. Cecilia hörs även på cello i Robyns (okej, Kleerups) With every heartbeat. Har medverkat som musiker i kortfilmen En sekund. Här spelar Cecilia tillsammans med Wendy McNeill.

Kom gärna med rättelser/tillägg och ta det som sagt med en nypa salt. Alltsamman är från obekräftade källor.

Fredagscover vecka 39


2011-09-30

Fler och fler hittar till bloggen och det börjar ramla in tips till veckans Fredagscover. Jättekul! Denna vecka är just ett sådant tips. Linnéa Khalil framför Du gamla, fria nord.
Linnéa sjöng även Kom änglar i tv-programmet True Talent.


Tjuvtitt


2011-09-29

Vinylerna är försenade och boken Stig tittar ut verkar också vara sen.
5-10 dagars leveranstid är nu uppe i 14 dagar.
Däremot har jag fått ett fint tips från en av bloggens läsare om att man kan tjuvkika i boken här:



(Klicka på bilden)


Live-sommar


2011-09-26

Ni som regelbundet besöker winnerback.se har väl redan sett nyheten om att Lasse gör två spelningar på Gröna Lund i sommar. Du som inte sett nyheten kan läsa mer här.

Idag släpptes även nyheten att Lasse kommer att spela på Putte i Parken, "Sveriges vackraste, vänligaste och soligaste festival". Du kan läsa mer om PiP här.

Någon mer än jag som gör vågen och hoppar jämnfota av glädje?

Antingen förstår man, eller så förstår man inte


2011-09-26

Jag har med avsikt varit ganska anonym på bloggen, av den enkla anledningen att jag har velat att Lasse ska vara i fokus. Inte särskilt många i min omgivning känner till att det är jag som skriver här och det har varit rätt skönt att man kan vara hur fanatisk och nördig man vill. Som sagt, en fristad för ett LW-fan.
Däremot har jag nu exponerat och blottat mitt allra innersta i svensk radio så jag ska väl inte hymla mer.

Det var jag som vann Svensktoppens tävling om Winnerbäck-vinylerna.

Även om det mesta är pinsamt i intervjun så är jag faktiskt stolt över att bli kallad Winnerbäck-konnässör.


Tack för ALLT!


2011-09-25

Jag vet inte om ni förväntar er kommentarer om gårdagens program. Jag skulle kunna skriva spaltmeter om hur fantastisk han är. Genuin, rolig, anspråkslös, kvicktänkt, trygg, fyndig, ärlig, ödmjuk, klok, lågmäld. Allt sånt där fint som Lasse är och står för. Men jag avstår. Han får tala för sig själv.

Och Lasse, om du någonsin läser detta:

TACK FÖR MUSIKEN. TACK FÖR ALLT!

Ps. Det finns endel webb-exklusiva klipp som inte sändes igår så kika in på svt.se!

Tack för musiken


2011-09-24

Ni håller väl koll på Winnerbäck-kalendern? Ikväll är det äntligen, äntligen dax för Winnerbäck att medverka i Tack för musiken!
Jag har fått lite hintar om att Lasse kommer spela några covers, inte helt säker på detta men det lär vi bli varse om ikväll alltså.
Låtarna kommer isåfall att vara Honung och guld (Gyllene Tider) samt Grimasch om morgonen (Cornelis Vreeswijk).
För mig låter det inte helt otroligt. LW hyllar Honung och guld i sitt Sommarprat från 2000 som "en låt för alla tveksamma drömmare, som i första hand är skriven bara till mig."
Angående Grimasch om morgonen, som förövrigt är en helt underbart bra låt, har jag nyss upptäckt att det är den Lasse spelar som inledning på live-versionen av Under månen på LP:n Stackars hela Sverige.

Hör själva:


Under månen



Grimasch om morgonen

Som sagt, eftersom de som var på inspelningen inte får avslöja detaljer så är detta lite lösa rykten. En sak är iallafall säker. Jag kommer sitta bänkad framför tvn klockan 20.45 ikväll!
Repriser sänds 27/9 (SVT24), 27/9 (SVT1) och 28/9 (SVT1).

Fredagscover vecka 38


2011-09-23

Kom änglar är en klassiker som vi dock inte fick höra i Göteborg. Här kommer en personlig och fin tolkning av Melina Lindskog.


København


2011-09-22

Sådärja, som sagt, första etappen är avklarad. Lasse har tagit sig ner till Köpenhamn. Frågan är om han hyr ett rum av en vänlig dam?
Jag tänkte att det skulle vara kul att se vad danskarna tycker om Kungen men antar att jag får vänta tills imorgon för att hitta någon anmeldelse (recension). 
Ville være sjovt at se om bloggen har nogle danske læsere?

Tävling


2011-09-21

I samband med fyraårs-jubileumet presenterade Svensktoppen en tävling där man kunde vinna samtliga sju vinyler, signerade. Tävlingen gick ut på att man skulle mejla in en bild var man vill placera skivorna samt en motivering till varför man vill vinna dem.

Såhär resonerar juryn inför valet av vinnare:


Samtliga fyra nya


2011-09-20

Samtliga av de fyra nya låtarna finns nu på youtube.



 
Vem som helst blues                                         Ett slags liv

 
Utkast till ett brev                                             Hosianna

Jag täntke göra en lite omröstning. Vilken är din favorit?

Recensioner


2011-09-20

Ikväll var det sista spelningen i Göteborg. En etapp på denna höstturné är således avklarad och det har börjat dyka upp en och annan recension på internet. Nedan har jag sammanställt några av dessa för er som är intresserade.
Sjävlklart mestadels fina ord och mycket handlar om oss. Fansen. Och vår kärlek. Ja, om det inte har framgått: vi älskar Lasse!

musicstage.se 16/9 Gustav Tyrell är inte helt nöjd, men jag tror han bara söker lite uppmärksamhet.
musicstage.se 17/9 Jenny Aro är desto nöjdare.
musicstage.se 18/9 Gästskribent Johan Sjögren är insatt och kunnig!
musicstage.se 19/9 Recension av en överväldigad Therese Alberoth.
svd.se "Winnerbäck glöder i det intima mötet"
expressen.se Några rader om premiären, låt för låt.
expressen.se Recension: "Naket och riktigt bra Lars Winnerbäck"
gp.se Recension av premiären: "Kärlek i luften"
nojesbladet-blogg Blogg av Larsson på Nöjesbladet: "Winnerbäck vinner igen"
aftonbladet "Winnerbäck får fans att -lyssna"

Hjälp mig gärna att fylla på listan. Jag uppdaterar allt eftersom...

musicstage.se


2011-09-19

Jag tänkte tipsa om musicstage.se som kommer att följa hela höstturné genom linsen. Bilder från både premiären och spelningarna från 17/9 och 18/9 finns redan uppe på hemsidan. Jag är lite fräck och lånar en bild. Den är så sjukt snygg att jag lätt skulle kunna ha den i megaformat hemma på väggen.
Eller vad säger ni?


Foto: Christer Hedberg


Fyra år på Svensktoppen


2011-09-19

Mitt såhär i turnétider firar även vår vän Lars ett jubileum. Eller ja, firar och firar. Men i lördags så var det iallafall fyraårsdagen för Om du lämnade mig nu på Svensktoppen.
Det kan tyckas som ringa om man tänker på andra erkännande LW har fått i form av utmärkelser och priser men det är faktiskt riktigt imponerande då man tänker efter.
Röstningen görs nämligen av en slumpvist utvald jury bestående av 5000 svenska medborgare från hela landet, mellan 16 och 79 år. Varje vecka är det dessutom en ny jury. (Man får rösta fyra veckor, så 1250 personer byts ut varje vecka) Så visst är det imponerande med 190 veckor på Svensktoppen, bara en enda låt har legat längre på listan.

Såhär ser topp tre-tabellen ut:


1. Du är min man
Benny Anderssons Orkester med Helen Sjöholm
278 veckor
2004-2009


2. Om du lämnade mig nu
Lars Winnerbäck & Miss Li
190 veckor
2007-

3. Håll mitt hjärta

Björn Skifs
142 veckor
2003-2006


Merchandise


2011-09-18

Jag hade tänkt skriva lite om den merchandise som säljs i samband med turnén men fick se att shopen nu har uppdaterats med de grejerna. Förutom äldre cd-skivor och dvd:erna så säljs alltså t-shirts och en poster som är unika för turnén. 
I mitt tycke så var färgerna på t-shirtsen lite för mörka (militärgrön dam, grå herr) när trycket är svart. Men jag köpte postern som jag tycker är grymt snygg!

Tröjorna kostar 260:-
Poster kostar 90:- inkl. frakt. Köper du den i samband med någon spelning kostar den 50:-





Det var inget särskilt med honom, han var som vem som helst


2011-09-17

Detta blir nog ett långt inlägg. Ni får ha överseende med det, man behöver inte läsa allt heller. Kan bara avsluta med att titta på filmen. Detta är kanske mest för mig själv. Jag tänkte försöka smälta lite av intrycken från igår och dela med mig lite av tankar.
____
Jag trodde att jag skulle vara förberedd, för jag var ju på fanskonserten i Helsingborg. Ja, turnépremiären skulle bli som Helsingborg. Bara lite större.
Men man kan aldrig vara helt förberedd på nästa möte med Lasse. Det är alltid speciellt.
Sittkonsert. Inget köande i timtal och inget buffande och knuffande. Utan vi gled rakt in strax efter sju, fann våra platser och kunde behagligt sjunka ner i sköna stolar.
Något som jag lade märke till väldigt tidigt var att publiken kändes äldre än vanligt. Nu är det så att jag alltid brukar stå längst fram och där är medelåldern ganska låg så det var kanske därför som jag nu upplevde att det var ovanligt många 40+ och 50+ och ovanligt få 20-. Framför oss satt ett gulligt par, garanterat 60+ och sånt gör mig så himla glad.
Jag såg flera föräldrar med sina vuxna barn och önskade automatiskt att Lasse ska spela minst 15-20 år till så att jag kan ta med mig mina framtida barn på en konsert.

Strax efter 19.30 drog det igång med ett intro liknande introt till turnén 2009. Jag tror att det är Staffan Westerberg som är berättarrösten. (Rätta mig om jag har fel). Och efter så drar Lasse alltså igång med en ny låt. Lite utav en chocköppning.
Jag blir glad, tänker "YES! Nu kan vad som helst hända och jag är fortfarande sjukt nöjd!"
Jag började filma under introt och var självklart tvungen då att filma hela låten. Efter det var min iPhone full i minnet. Det var lite orutinerat att inte tömma den innan men bra för jag tycker att man ska fokusera mer på att vara i nuet och strunta i filmandet.

Jag tänker inte återberätta hela konserten så jag får bromsa mig lite här. Ni har sett spellistan och som sagt så bjuds det på fyra helt nya låtar vilket känns väldigt fint och lyxigt att ha fått höra dom först.

Däremot tänkte jag berätta hur arrangemanget var. Detta var nåt som jag funderat mycket över innan.
Kommer han vara själv? Kommer hela Bandet vara med? Blir det helt aukustiskt?

Till min stora glädje var Johan med. Man måste älska Johan. Inte bara för att han är en sån grymt bra musiker(!) utan för att han är Johan. Snygg-Johan. Trygg-Johan. Han ska liksom bara vara med.
Sen var det slut på välkända ansikten, iallafall för mig.
Lasse har en förmåga att knyta sig an underbart begåvade musiker, detta var inget undantag.
Han hade med sig två tjejer med en förmåga att, för att tala i metaforer, klä om låtarna i nya kostymer. Dessa kostymer var dramatiska festkläder som speglade djup och allvar.
Cello. Jag gillar cello, efter igår gillar jag cello. Och för er som kommer att gå på någon av de kommande konserterna. Ni kommer inte att bli besvikna!

Okej.
Jag ska erkänna. Jag saknade Anna. Jag saknade Ola. Jag saknade Nygårds, Malin My med sina stråkar. Och Anders som håller takten. Jag saknade Hovet! Helst vill jag ha alla på scen på en och samma gång men det går ju inte.


Fyra nya låtar!


2011-09-17

Kom nyss hem, ligger i sängen med datorn i knät. Det ringer lite skönt i öronen och jag har fortfarande inte "landat". Inte ens efter tre och en halv timmes bilfärd. "Fyra nya låtar! Fyra nya låtar!" trallar jag för mig själv. Är glad att jag var där och fick uppleva detta. Är glad, glad, glad!

Jag vet att det finns många nyfikna där ute som inte hade förmånen att få uppleva denna kväll på Konserthuset i Göteborg. Därför tänkte jag att jag skulle publicera låtlistan redan ikväll. Imorgon smackar jag upp en film som ni kommer att älska samt lite andra reflektioner och tankar.

1. Vem som helst blues (NY!)
2. Faller
3. Över gränsen
4. Jag har väntat på ett regn
5. Min älskling har ett hjärta av snö
6. Stockholmskyss
7. Hjärter dams sista sång
8. Från kylan in i värmen
9. Hugger i sten
10. Ett slags liv (NY!)
11. Om du lämnade mig nu
12. Söndermarken
13. Hosianna (NY!)
14. Järnvägsspår
15. Kom ihåg mig

Extra:
16. Utkast till ett brev (NY!)
17. Jag får liksom ingen ordning

Extra:
18. Elegi
19. Elden

Speltid: ca 2 timmar


Fredagscover vecka 37


2011-09-16

När ni läser detta så är jag påväg till Göteborg. Jag sitter i bilen med en fin vän och lyssnar på bland annat den här låten, fast i orginal, på väldigt hög nivå. Kom ihåg mig av Truba Moll.


Vinyler!


2011-09-13

Jag har haft över några goda vänner på middag. Tog tidigare under kvällen en snabb-check på Facebook och såg via Lasses officiella fansida att man kunde boka vinyler på hemsidan. Efter första lyckoruset fick jag lätt panik och trodde att jag skulle vara för sent ute. Jag såg för min inre syn hur Bränt Krut 5 gled mig ur händerna..

Nu har jag dock lyckats köra iväg mina gäster och bums lagt beställning på samtliga vinyler! Är dock en smula besviken över att inget nytt material presenterats som jag först trott. Hoppas fortfarande men känns som att vi får vänta ytterliggare ett tag...

Vinylerna hittar du här eller via winnerback.se

Boksläpp


2011-09-10


Snart dax för boksläpp! Närmare bestämt på måndag. Detta är den givna julklappen till mina syskonbarn. Men först ska jag bläddra igenom den själv.

Hur många fler ska beställa? Verkar som att den är billigast på cdon.com.













Fredagscover vecka 36


2011-09-09

Jag är inte särskilt religiös eller så men jag gillar ändå att Lasses musik används i många olika sammanhang och tilltalar så många. Här framför Frida Heimer Under månen under en gudstjänst i Uppenbarelsekyrkan.

 


Tack för musiken


2011-09-08

Åhh, jag blir så glad. Ett klipp från inspelningen av Tack för musiken på Maximteatern tidigare i somras.  
U-N-D-E-R-B-A-R-T-!!! Längtar otroligt tills jag får se hela programmet.


Jag är hos dig igen


2011-09-07

Tack för senast. Vi ses snart igen.
Känns så länge sen, ändå så nära. Kommer aldrig glömma känslan före, under och efter fanskonserten på The Tivoli i våras.
Om jag blundar och lyssnar på detta klipp så är jag hos dig igen.


Som du kanske redan vet, du är oslagbar


Turnépremiär!


2011-09-05

Det börjar dra ihop sig och nedräkningen har börjat! 11 dagar kvar till turnépremiären i Göteborg 16 september.
Däremot står jag inför ett stort problem. Min syster har fått förhinder och kan inte åka med mig. Jag har således två biljetter men ingen att gå med. Ska höra runt lite i bekantskapskretsen men det är tunt med LW-fans där tyvärr...

Tänkte passa på att höra om det finns någon som är intresserad av att köpa min andra biljett och hänga på mig till Gbg? 
Hör av dig till [email protected] isåfall!

Om du är intresserad av att köpa båda biljetterna kan du också slänga iväg ett mail.



Fredagscover vecka 35


2011-09-02

Jag vet att jag tidigare haft en version av Att fånga en fjäril som fredagscover men här kommer den igen. Denna  blir en efterlysning: Är det någon som vet vem som gör denna cover, verkar vara en "riktig" studioinspelning?
Hur som helst tycker jag att den är skön. Lyssna!


Mycket Lasse nu..


2011-09-01

I mitt liv så är Lasses närvaro på en konstant nivå men för andra, normalfanatiska, så blir det kanske lite extra mycket Lasse under sensommaren/hösten. Här kommer en liten Lasse-kalender.

17 juli
Modemagasinet STYLEBY nummer 3 släpptes där Lasse fotar storyn Du min vän i livet, sid. 82-89.

12 september
Releasedatum för boken Stig tittar ut där Lasse debuterar som barnboksillustratör.

16 september
TURNÉPREMIÄR! Höstturnén drar äntligen igång. Resterande datum för turnén hittar du här.

24 september, kl 20:45
Lasse medverkar i SVT:s nya lördagsunderhållning Tack för musiken.
Repriser sänds: 27/9 (SVT24), 27/9 (SVT1) och 28/9 (SVT1).