Välsignade december står för dörrn och livet längtar


2011-11-29

Jag vet att jag har postat detta klipp tidigare men det är så förbaskat bra så jag får aldrig nog. En av de bästa kvällarna i mitt liv.


Fredagscover vecka 47


2011-11-25

Det är ingen hemlighet att jag gillar En tätort på en slätt. Bloggen har ju fått sitt namn där i från. En annan som nog också är förtjust i låten är Christoffer Lindberg.

 


Spökskepp


2011-11-22

Att Lasse medverkar på Staffan Hellstrands låt Spökskepp tror jag har gått förbi iallafall några av Winnerbäcksfansen. Här kommer ett klipp från inspelningen:


Fredagscover vecka 46


2011-11-18

Hösten får väl räknas som slut nu. Några hjärtan har säkert brustit under hösten så denna låt får bli till er:
Brustna hjärtans höst framför av Cirkuspojken.


Introfilm turnén -09


2011-11-16

Jag har fått frågor angående introfilmen till turnén -09. Det är ju samma berättarröst (Staffan Westerberg) som det var på introt till höstens turné. Den tidigare bygger, enligt vad jag hört, på en dikt Lasse har skrivit men jag är lite osäker. Är det någon som vet får ni gärna kommenta inlägget.
Hur som helst, sammantaget är det en väldigt stark film så jag förstår att den har gjort intryck.





_____________
Dikten är skriven av Lasse. Musiken spelas av Johan Persson. Mer info finns här.

Hungarian Hot Wax


2011-11-14

Jag läste i gästboken på winnerback.se om Lasses förmåga att sätta ord på det vi alla känner. Att han har ett stort ordförråd och använder ord som man dessutom ibland måste googla. Det fick mig att le då jag själv har tänkt samma tanke:
Hur många har inte googlat på Hungarian Hot Wax?


Fredagscover vecka 45


2011-11-11

Jag har svårt att plocka ut favoriter bland Lasses låtskatt men Kom är en låt som ändå kan räknas som en favorit. Här på Viktorjags vis:



Mest skurkar om du frågar mig


2011-11-08

Nu när det är rätt lite som händer på Winnerbäck-fronten tipsar jag bloggens nytillkomna läsare om Turnédagboken som jag skrivit om tidigare.
Detta är alltså dagboken från turnén Bland skurkar, helgon och vanligt folk som Lasse var på sommaren -99 tillsammans med Johan Johansson, Stefan Sundström, Kjell Höglund och Karin Rehnberg.

Dagboken är rätt galen och väldigt underhållande. Ibland kan det se ut såhär:

Jag åt en rosa bulle.Jag sitter här mellan winnerbäck och rothstein och smälter denna rosa skapelse och blir samtidigt filmad.Men winnerbäck verkar fastna på filmen,filmen om mej och snart ska vi göra en vidjo.Jag ska göra winnerbäcks nya vidjo på hans bästa låt på nya plattan,den heter i stockholm.alla regissörer som universal har hyrt in kan packa ihop o torka sej för nu ska jag bli reegissör o vinna guldbaggar o göra fuckoof tecken.

Jag känner nu lasses muskulösa vad gnida sej mot mitt åderbråck

mvh

sundström


Bättre sent..


2011-11-06

..än aldrig heter det ju och jag är beredd att hålla med. Iallafall när det gällde mina Winnerbäck-vinlyer som jag vann. De kom i fredags, samtliga signerade och numrerade som nummer 012. Jag behöver väl inte berätta hur nöjd jag är?

Och för er som undrar, de fick inte plats i garderoben.

Fredagscover vecka 44


2011-11-04

Jag älskar Simon & Marcus. De kanske inte skulle vinna någon sångtävling men den goda intentionen och inlevelsen ger poäng hos mig. Simon hämtar även in många look-a-like-poäng. De har flera covers på youtube, här spelar de Åt samma håll:


Om e henne tog schult


2011-11-02

Om du undrar hur Om du lämnade mig nu skulle låta på jämtländska så behöver du inte vara nyfiken särskilt länge till.



Från sr.se:
"Som ett led i P4 Jämtlands strävan att använda våra dialekter på ett nytt sätt lanseras nu jamt-covers på populära låtar. Trubadurer från länet kommer att göra dialektala översättningar och det blir ett helt nytt uttryck."

Texten till Lars Persas tolkning Om e henne tog schlut hittar du här. (word-fil)


F&F


2011-11-01

Filip&Fredrik + Lasse = sant?
Jag vet inte. Men i deras podcast 53:1 har Lasse fått rätt stort utrymme. Förövrigt var jag inte överrens med dem om att vi Lasse-fans ska vara dåliga på att reflektera över texterna. Jag ställde inte heller helt upp på deras tolkning av Om du lämnade mig nu som en låt om ett uppbrott, utan jag vill säga attt det är en låt om ett hypotetiskt uppbrott.
Nåväl. Jag mailade F&F angående detta och vi blev nog rätt eniga till slut. Lyssna på podcasten!