Balladen om konsekvenser


2011-06-23

Insåg i panik igår att min sommargarderob inte är så mycket att hurra över. Eftersom jag åker till varmare breddgrader nästa vecka bestämde jag mig för att ta en shoppingtur.
Första butiken jag gick in i spelar Balladen om konsekvenser.
Det hör inte till vanligheten att butiker spelar annat än de utnötta radiohitsen uppblandat med krogen-dunk så jag trodde att detta var en slump.
Någon hade skapat en Spotifylista där en gammal LW-goding hade råkat slinka in av misstag.
Nästa låt är En svår och jobbig grej och jag inser att det inte är någon slump!
Av ren glädje blev det storshopping...


Nån annan


2011-06-22

"Är det han? Det ÄR han!"
Detta var min första tanke när jag såg detta klipp. Sen har jag sett det om och om igen. Men jag ville vänta lite innan jag la upp det här på bloggen. Ville liksom suga på karamellen och ha det lite för mig själv först, för det var inte många som hade tittat på klippet då.
Såhär i efterhand känner jag mig väldigt sjävlisk. Har har ni det, ett magiskt klipp från 1 novemberg 1997, inspelat på festivalen "Raj Harder" i Köping. Ni ser vem det är... 


Tack för musiken


2011-06-20

Jag får ståpäls och en klump i magen -för att jag inte var där. Nu ska ni få höra Linnéas upplevelse från inspelningen av Tack för musiken:

"Hej! jag vet inte hur mycket du har fått höra från inspelningen på maximteatern i förrgår, men tänkte ändå berätta lite:
Lasse var väldigt spontan, och efter en tag avslappnad. Man märkte ändå att han länge hade tänkt att det skulle bli jobbigt. Dock var han som sagt väldigt rolig och det skämtades mycket. Det var en himla bra stämning. Lasse var som vanligt lite upprörd över hur svårt det är att vara människa, att bara köpa mjölk liksom. Niklas Strömstedt fick dock Lasse att gå med på att alla människor är lite... töntiga ändå. Och att man bara måste acceptera det. Stefan Sundström var där som gäst. Det var helt magiskt när Lasse spelade Evert Taube och Cornelis (speciellt Cornelis) akustiskt. Helt fantastiskt. Vi i publiken kunde kommunicera med honom (någon sa att hans bästa rim är "stor och stark som ett A4-ark" men det tyckte han inte själv, utan han tyckte att
"du är svår att leva utan
jag är svår att leva med
imorse hängde man Saddam i ett rep
jag har ingen skuld i det"
var det bästa. Fantastiskt)

Vi i publiken vägrade lämna honom så han kom ut och vi skrek vad vi ville att han skulle spela för oss. Han valde "Ingen soldat". Hela Maximteatern stod upp och Lasse stod där ensam på scen utan något husband eller någon från tv-produktionen och spelade och vi sjöng med och mådde så himla bra. Om de inte tar med det ögonblicket på tv är de dumma i huvudet. Och ja. Det var jättejättebra. Det känns som om det här programmet kommer bli väldigt bra. Jag längtar redan efter det så att man kan få uppleva det igen, det är nästan som att man inte kommer ihåg något för att allt var så himla bra, om du förstår? haha :)

ja, ville bara säga det. något att vänta på!"


Ja Linnéa, jag förstår...
Och Lasse, tack för musiken!

Fredagscover vecka 24


2011-06-17

Jag har tidigare skrivit om covers och om huruvida man gör låten till "sin egen".
Den här killen, tycker jag iallafall, lyckas bra med att göra Söndag 13.3.99 till sin egen.


Testfest


2011-06-15

Expressen undrar, Vad kan du egentligen om Lars Winnerbäck?
Ett ganska värdelöst test egentligen men ganska kul att se vad man faktiskt kan om Lasse.
Och jag har inget bättre för mig en onsdagskväll som denna.

Melissa Horn


2011-06-15

Jag fick nyhetsbrev trån United Stage Artist igår om att Melissa Horn släpper nytt album i höst. Närmare bestämt 14 september (kanske mer är sensommar?).
Man kan inte annat än älska Melissa, hon är fantastisk.

Förstår ni vilka underbara barn Lasse och Melissa skulle kunna få?!




Johan Johansson


2011-06-14

På tal om Johan Johansson. Det var ju Johan som "upptäckte" Lasse. Såhär skriver JJ själv om första mötet:


"På hösten någon gång spelade Stefan och Apacherna på Skylten i Linköping. Lokala förband har jag sett hundratals av, men det här fångade mitt intresse. På scenen satt en väldigt begåvad rödhårig tonåring och trollband både publiken och mig. Jag var bara tvungen att presentera mig för att uttrycka min uppskattning och beundran. Han presenterade sig också, han hette Lasse Winnerbäck och var 17 år, och efter det mötet höll vi kontakt med varann och pratades vid ibland. Så småningom kom vi att ha bra mycker mer med varandra att göra."


 Johan sedd ur Winnerbäcks ögon.


Världens bästa Johansson


2011-06-13

Ni som hänger med i svängarna har säkert uppmärksammat senaste (?) Lasse-nyheten men tipsar ändå om artikeln på gaffa.se där man bland annat kan läsa:

"Johan Johansson har hunnit bli 50 år. Nu hyllas mannen bakom punkbandet KSMB med en samlingsskiva, som gästas av svenska storheter som Lars Winnerbäck, Kajsa Grytt, The Nomads, Staffan Hellstrand, med flera. Skivan går under titeln "Världens bästa Johansson" och ges ut 15 juni."

Självklart är det spännande att få se vad Lasse kommer att spela för låtar som hyllning till "punkpappan".

Bikt


2011-06-12

Jag känner att jag måste bikta mig. Ty jag har hädat.
Igår var jag på en mycket trevlig tillställning. Vi var ett gäng som grillade och sysslade med sånt där som man gör om sommarkvällarna i juni. När kvällen började närma sig de små timmarna och folk började droppa av så fann jag mig själv sitta och samtala med en stilig ung man. Han var en såndär typisk longboard-kille med snelugg och jag vantrivdes inte direkt. Samtalet kom in på musik. Jag kände på mig att han var en Utombäcking. Han pratade om tysk techno med lyrisk röst. Så kom den oundvikliga frågan:

LONGBOARD-KILLE:
Vad lyssnar du på för musik då?

JAG:
Eh, mest svensk musik...

LONGBOARD-KILLE:
Svensk musik är ju sämst! Vad lyssnar du på då?

JAG: (Jag vill säga Lars Winnerbäck, för han är bästbästbäst! Men jag hör mig själv säga:)
Nej, alltså typ radiomusik. P3 och sånt.


Jag bannar mig själv för att jag inte stod för att jag är LW-fan. Och nej, jag fick inte ligga ändå...

Fredagscover vecka 23


2011-06-10

Jag hade tänkt mig att veckans fredagscover skulle vara nån fin version av När sommaren kommer, för nu är sommaren verkligen här. Men just den låten verkar vara en ganska bortglömd låt (ligger med på EPn Stort liv).
Istället har jag valt en hjärtsmältande version av I dina ögon framförd av Timmy Borg (a.k.a. Krutovs).


Warm fuzzy feelin'


2011-06-09

En vän till mig är inte särskilt förtjust i LW och hans musik. Om jag ska vara helt ärlig så är det ganska många i min bekantskapskrets som inte insett Lasses storhet. Hur som. Denna ovannämnda vän ifrågasatte min idol varpå följande konversation startade.

JAG:
Men har du verkligen gett musiken en chans?

VÄNNEN:
Jag har hört honom på radio.

JAG:
Men du måste lyssna ordentligt, lyssna på texterna.

VÄNNEN:
Vadå, "först var'e kallt sen blev det varmt"?

JAG:
(SUCK) Från kylan in i värmen, men ja..


Ni förstår att jag gav upp. Antingen är man en Winnerbäcking eller en Utombäcking..

Intervju från LiL


2011-06-08

På tal om Live i Linköping. En vänlig själ har lagt upp intervjun på youtube. Den är uppdelad i tre delar, första kommer här:


Ovant att se Lasse med så lite hår..


Fredagscover vecka 22


2011-06-03

På måndag är det Sveriges nationaldag. Lasse själv tycker ju att "det är bra att vi inte fjantar oss som norrmännen" men jag har ändå valt veckans fredagscover i nationaldagens tecken. Du gamla, fria nord framförd av Mathila Sandin på Andersbergsfestivalen i Halmstad.


Live i Linköping


2011-06-01

Igår kväll fastnade jag framför dvd:n Live i Linköping. Jag måste bara säga att versionen med kommentatorsspår är fantastisk!
Även bakomfilmen och den långa intervjun med Lasse är bättre än alla världens romcom och feel good-filmer. Okej jag kanske överdrev, men bra är det!
Blir liksom lite extra nostalgiskt varm i hjärtat av att se och höra Hovet.
Bland det bästa på hela konserten är Lasses presentation av sitt Hov.

Går fortfarande och nynnar på "Jensa Back, Back, Back..."