Fredagscover vecka 30


2011-07-29

Det är lätt att bli dagsvilsen när man har semester men idag är det iallafall fredag. Vad passar då bättre till mitt förvirrade tillstånd än Jag får liksom ingen ordning som veckans fredagscover?



Lasse hemlig gäst


2011-07-28

Ursäkta om jag är sen med nyheterna. Jag får skylla på att jag har semester. Däremot blåser jag liv i den gamla klyschan bättre sent än aldrig.
Jag tänkte nämligen uppmärksamma att Lasse gjort en spelning. Detta när han som hemlig gäst besökte Allsångskvällen i Kisa där bland annat Lousie Hoffsten även spelade.

Corren har publicera ett tv-inslag från kvällen som du kan se här.


Foto: Ake Karlsson, Östgöta Correspondenten


LW modefotograf


2011-07-26

Låt mig presentera låtskrivaren, artisten, barnboksillustratören och modefotografen Lars Winnerbäck!
Ja, Lasse slår sig in på en ny bana. Även om vi vetat om hans intresse för fotografering så är detta något nytt.
I nya numret av modemagasinet Styleby debuterar Lasse med sina bilder och kan numera titulera sig modefotograf.
Personligen vet jag inte riktigt vad jag ska tycka. Det är väl kul.
Men Lasse. Du får aldrig, aldrig byta ut gitarren mot kameran.

Här kan du läsa artikeln i Aftonbladet.


Over grensen


2011-07-23

Idag skickar vi en tanke till våra vänner over grensen. Hatet har visat sin allra fulaste sida. Jag finner inte riktigt ord  för det som hänt så det får bli ett klipp med Min älskling har ett hjärta av snö samt Över gränsen från Bränt krut LP:n Stackars hela Sverige.




Fredagscover vecka 29


2011-07-22

En lite trevande, oväntad och intressant duett kommer här. Patrik och Ida framför Att fånga en ängel med lite Lisa Ekdahl-feeling.


Lasse + Loesje


2011-07-22

Jag har tidigare skrivit om Lasses debut som barnboksillustratör. Då nämnde jag även att han tidigare har gjort illustrationer för Loesje. Nu har jag kollat upp detta lite närmare och har även lånat dessa böcker på biblioteket.
Det är totalt tre böcker (vad jag kan hitta) där Lasse medverkar och samtliga är sedan länge slutsålda. De verkar inte heller vara så jättelätta att hitta på biblioteket så jag fick göra ett såkallar fjärrlån vilket innebär att man beställer boken från en större bibliotek. Detta kostar 15:-/bok och bibliotekarien var väldigt hjälpsam med detta så det kan jag rekommendera om du själv vill göra samma sak.
Så böckerna då, de heter:

Vänta inte på mig, Norsteds Förlag 1994
Disken får vänta, Norsteds Förlag 1995
På gatorna i Europa, Norsteds Förlag 1996

Uppskattningsvis så är det ca 15 enklare illustrationer i varje bok. Jag har scannat in dessa och tänkte slänga upp ett par på bloggen med jämna mellanrum.



Sommarprat 2008


2011-07-19

Jag var ute på en såkallad power walk tidigare i förmiddags och i hörlurarna hade jag Lasses sommarprat från 2008. Måste jag säga att det blev en mysig promenad? Jag totalälskar sommarpratet, kan varenda ord utantill men finner det alltid lika underhållande. Lasse inleder med att säga att han är tråkig men jag tycker att de dryga femtio minuterna bevisar precis motsatsen. Har du inte hört det tidigare så är det hög tid nu!
Funkar inte direktlänken ovan kan du gå via SR:s hemsida.



_____
Lasse sommarpratade även år 2000. Detta klipp har jag dock inte tillgång till och det finns inte på SR heller. Har någon detta så maila mer än gärna till: [email protected]

Fredagscover vecka 28


2011-07-15

Erik Linders sockersöta tolkning av Kom änglar får bli veckans fredagscover. Låten är med på Eriks debutalbum Inifrån som han släppte 2009.


Gråa dagar


2011-07-13

Idag skiner solen men i händelse av att det blir fler gråa dagar under sommaren och du inte riktigt vet vad du ska ägna dig åt när regnet smattrar mot rutan kommer här ett förslag. Du bör nog dock ha gott om tålamod och tid...



Denna otroligt snygga pärlplatta (ja det är en pärlplatta!!) är gjord av David "Pärlplattekungen" Nilsson på Mina Pärlplattor.
Nedan kan du lyssna på en intervju från p3 Populär med Pärlplattekungen himself:



Om att resa


2011-07-11

Såhär i semestertider kan det vara kul att höra vad transittänkaren Winnerbäck tycker just om att resa.



Källförteckning


2011-07-10

Jag hittade källan till tidigare nämnda uppgift om att Lasse sagt att han skulle vilja illustrera en barnbok.
Det är någon slags intervju eller sammanfattning av Lasse-fakta där det bland annat står:

"Lasse vill hålla på länge att göra musik och göra många skivor, som Ulf Lundell. Någon gång skulle han vilja illustrera en barnbok."

Hemsidan finner du på adressen http://winnerback.tripod.com/ och just texten citerad ovan återfinns under rubriken [Vem är Lars?]
Förövrigt finns det endel kul info och bilder så ta gärna en titt in.

Fredagscover vecka 27


2011-07-08

Sådärja, nu får det vara slut på sommarlovsfasonerna. Bloggens fredagscovers är tillbaka.
Här med kanske den vanligaste covern av Lasses låter, nämligen Elegi.
Framförd av några yviga pojkar med förstora gitarrer...



Succé för LPG


2011-07-07

Peter LeMarc och Lars Winnerbäck, gemensam turné - det vore väl fräckt?

Jag formligen älskar när folk är kreativa och skapar såna här hyllningar till sina idoler! Denna är både rolig och riktigt fyndig. Varning dock för att den fastnar på hjärnan...


 


Stig tittar ut


2011-07-05

Jag kan inte riktigt minnas var, men jag tror att jag har läst att Lasse har sagt att han skulle vilja illustrera en barnbok. Eller jag kanske har drömt detta? Hur som helst. Det är en dröm som isåfall nu har blivit sann.
2011-09-12 så släpps nämligen Ann-Christine Magnussons barnbok Stig tittar ut. Illustration? Allas vår egen Lars Winnerbäck!

Vill du bevaka boksläppet och rent av köpa boken hittar du den på tex på cdon.com

Lasse har tidigare illustrerat 3 (?) böcker åt Loesje, men detta är den första barnboken vad jag vet.

Lasse till p&l


2011-07-05

Fred och kärlek!!
Jag kan knappt bärga mig, det liksom spritter i hela kroppen.
Lasse ska till Peace & Love 2012. Det är ju alldeles underbart. Vet ni vad? Jag ska också dit! Bestämde mig samma sekund som jag läste att LW är bokad för nästa år.

smstr


2011-07-04

Jag tänker inte be om ursäkt för att jag har haft en underbar semester. Däremot kan jag få ett sting av dåligt samvete för att bloggen fick lida. Men jag lovar bot och bättring.
/Solen i ögonen